Hlavní obsah

Řidič sanitky se řítil obcí, nadýchal téměř dvě promile

Právo, Novinky, Petr Nový, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

Policisté prošetřují v těchto dnech případ řidiče sanitky, který se koncem letošního července s vozem projel nepovolenou rychlostí obcí Kujavy na Novojičínsku. Policisté řidiči následně dali dýchnout a nestačili se divit, když přístroj při opakované zkoušce ukázal 1,89 promile alkoholu.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

"Na povolené padesátce v obci Kujavy mu byla naměřena rychlost 68 kilometrů v hodině. Při projednávání přestupku policisté zjistili, že je řidič opilý. Dechovou zkouškou byla u řidiče naměřena hodnota 1,8 promile, opakované měření ukázalo 1,89 promile alkoholu v dechu,“ řekla Renata Molková z policie v Novém Jičíně.

Dopravní policisté řidiči zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Řidič jel v autě sám, s naměřenou hodnotou ale nesouhlasil a požádal o odběr krve, což mu policisté umožnili.

„V těchto dnech byl policistům doručen výsledek, který prokázal hodnotu 1,48 promile alkoholu v krvi řidiče. Policisté zahájili trestní úkony pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila policistka.

Mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík uvedl, že nešlo o řidiče rychlé záchranné služby. „Šlo o sanitní vůz, který převáží pacienty například z vyšetření na vyšetření,“ podotkl. V době, kdy ho policie chytila, jel pro dalšího pacienta.

Zaměstnanci tvrdí, že když řidič nastupoval na noční směnu, tak z něho nebyl cítit žádný alkohol.
Pavel Míček, majitel firmy

Podle informací Práva se jednalo o řidiče soukromé sanitní dopravy Dossan, která dopravu pacientů ve spolupráci s pojišťovnami bezplatně na Novojičínsku zajišťuje.

Jednatel této firmy Pavel Míček řekl, že s řidičem sanitky byl okamžitě rozvázán pracovní poměr. Tvrdí však, že celá událost vyvolává pochybnosti.

„Všichni naši zaměstnanci tvrdí, že když řidič nastupoval na noční směnu, tak z něho nebyl cítit žádný alkohol. To samé řekla i první pacientka, kterou vezl,“ uvedl Míček. Proto zpochybňuje provedený odběr krve.

„Máme pocit, že nás jako soukromou firmu mohl chtít někdo poškodit, nebo přímo našeho zaměstnance. Jezdil u nás jeden rok a nikdy s ním žádné problémy nebyly,“ dodal jednatel soukromé sanitní dopravy.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám