Hlavní obsah

Hádku dvou mužů ukončila čepel v hlavě

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Do hlavy, zad a rukou bodl 41letý muž z Ostravy o deset let mladší oběť před restaurací v Ostravě-Hulvákách. Zraněnému zůstala po útoku pod kůží na temeni asi osmicentimetrová čepel. K napadení došlo ve středu 5. srpna vpodvečer, policie o případu informovala v neděli.

Článek

Útoku s nožem předcházela hádka. Když na místo dorazili policisté, ležel zraněný muž na chodníku a silně krvácel z oblasti temene i zadní části zad.

„Jeden z policistů spolu se zdravotní sestrou poskytoval zraněnému pomoc. Právě zdravotní sestra útok oznámila,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Útočníka našla hlídla s pomocí svědka poměrně rychle.

„Poblíž ulice Sokola Tůmy si všimla ženy a muže, odpovídajícího popisu a potřísněného krví. Muž byl zadržen a umístěn k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici,“ dodala. Po vystřízlivění byl muž obviněn z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.

„Na muže byl podán podnět ke vzetí do vazby, neboť byl v minulosti opakovaně odsouzen pro různou trestnou činnost. Navíc byl v roce 2006 podmíněně propuštěn z výkonu trestu na zkušební dobu šesti let,“ informovala Holčáková s tím, že proti muži je už od února vedeno další trestní stíhání pro trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví. Za poslední útok hrozí obviněnému pobyt za mřížemi od dvou do osmi let.

Reklama

Výběr článků

Načítám