Hlavní obsah

Strážníci odebrali majitelce 29 zubožených psů

Právo, jpl

Dvacet devět zubožených a vyhladovělých psů odebrali v pátek veterináři spolu s městskými strážníky ženě z Ostravy-Vítkovic. Ta chovala dohromady 40 psů v domku 2+1, prvních 11 psů jí strážníci odebrali před týdnem.

Foto: Aleš Honus, Právo

Šéf psího útulku Jaromír Somerlík ukazuje vyhladovělou dogu, která byla spolu s dalšími deseti psy zabavena nezodpovědné chovatelce.

Článek

„Důvody odebrání 29 psů byly stejné jako v předchozím případě, tedy špatný zdravotní stav. Psi jsou značně zanedbaní, mnozí podvyživení, většina psů nebyla odčervena ani očkována,“ uvedla mluvčí Městské policie Ostrava Vladimíra Zychová. Psi jsou nyní v péči útulku v Ostravě-Třebovicích.

Foto: Aleš Honus, Právo

Krajská veterinární správa navrhla zabavení 11 vyhladovělých psů.

Odebrání psů byli přítomni zástupci městského obvodu Vítkovice, kterému dům patří. Psi jsou různých ras, jsou mezi nimi německý ovčák, doga, pitbulteriér, rotvajler, kanadský bílý ovčák, hovaward. Jedná se o štěňata i dospělé psy,“ dodala Zychová.

Jednání ženy je zatím kvalifikováno pouze jako přestupek, a to přesto, že psi žili v tristních podmínkách. „Jsou doslova kost a kůže. Například dospělá zdravá doga by měla mít minimálně osmdesát kilogramů. Dogy, které byly ženě zabaveny, mají patnáct, maximálně dvacet kilo,“ řekl před pár dny Právu šéf psího útulku Jaromír Somerlík s tím, že takový případ ještě nezažil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám