Hlavní obsah

Policie dopadla pachatele, kteří údajně přepadli vůz s penězi

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté zadrželi ve čtvrtek tříčlenný gang lupičů, který měl letos v červnu přepadnout v Praze vůz bezpečnostní agentury a uloupit z něj 14 miliónů korun.

Článek

O akci v pátek informovala pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová. Pachatelům hrozí odnětí svobody ve výši deset až 15 let nebo výjimečný trest.

Tři muži e věku 27, 31 a 45 let si v červnu počkali na to, až pracovníci agentury budou manipulovat s penězi. Vyčkávali ve Škodě Felicia v zadním traktu pošty v pražské ulici Na Strži na příjezd bezpečnostní agentury. Během nakládky bezpečnostních boxů s penězi ochromili lupiči pracovníky agentury paralyzérem a přepravní boxy s penězi ukradli. Otevřeli je a peníze vybrali.

"Celá akce přitom netrvala více než 20 vteřin. Pachatelé s kořistí přesahující 14 miliónů korun nasedli do připraveného vozu a odjeli na odlehlé místo poblíž krčského nádraží, kde auto i ukradené boxy zapálili," popsala loupež mluvčí policie.

Policisté ve čtvrtek trojici zadrželi, nasazena byla zásahová jednotka. Všichni byli obviněni z trestného činu loupež ve spolupachatelství a umístěni do policejní cely s návrhem na uvalení vazby.

"Při domovních prohlídkách se kriminalistům podařilo zajistit část ukradených peněz. Zbytek trojice použila pro vlastní potřebu. Mužům hrozí trest odnětí svobody v rozmezí deseti až patnácti let nebo výjimečný trest," uzavřela Zoulová.

Reklama

Výběr článků

Načítám