Hlavní obsah

Opilec střílel na kynology, prý týrali psy

Novinky, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Svérázný pohled na výcvik psů měl ve čtvrtek večer 56letý opilý muž z Brna. Nejprve verbálně napadl skupinu kynologů pracujících na cvičišti v Židenicích. Ti mu vysvětlili účel své práce. Muž se však nenechal odradit a po chvíli se vrátil s pistolí v ruce a začal cvičitelům vyhrožovat. Ti naštěstí agresora zpacifikovali. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.

Článek

Opilý muž měl pocit, že kynologové na cvičišti psy týrají, proto je začal slovně urážet. Ti se mu však snažili vysvětlit, že tomu tak není, a vykázali jej ven. Na to opilec reagoval slovy: "Teď jste frajeři. Počkejte, já se vrátím." 

Zhruba po půl hodině se muž vrátil i s pistolí v ruce, kterou začal ohrožovat cvičitele psů i své okolí. Dokonce se mu z ní podařilo i několikrát vystřelit. "Teď jste posraní, frajeři," okomentoval hrdě své jednání. 

Kynologům se ale naštěstí podařilo muže odzbrojit a přivolat policisty. Ti zjistili, že opilec na pistoli ráže 4 milimetry nevlastní ani zbrojní pas. V krvi měl podle bezprostředně po zadržení provedené dechové zkoušce přes tři promile. Muži nyní hrozí obvinění z trestného činu výtržnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám