Hlavní obsah

Muž vzal kladivem přes hlavu kluka, který se bavil s kamarádem pod jeho okny

Novinky, Petr Nový
Frýdek-Místek

Šokem a následným bojem muže o život skončila cesta dvou mladíků minulý týden ve Frýdku-Místku. Na dvojici volal z bytového domu rozčílený muž, ať za ním přijdou nahoru. Když dorazili do sedmého patra, muž vyšel z bytu, jednoho z mladíků udeřil kladivem do hlavy a zase zašel. Pro muže si do bytu došla policejní zásahová jednotka.

Článek

Chlapci se procházeli pod okny panelového domu na městském sídlišti. To rozčílilo 49letého muže v sedmém patře tak, že jim začal nadávat a vyzývat je, aby za ním nahoru přišli. Mladíci byli tak vyvedeni z míry z jeho chování, že nahoru opravdu šli.

„Muž náhle vyšel ze dveří a ihned uhodil jednoho z nich kladivem do hlavy a zase zašel do svého bytu. Zraněný mladík upadl na zem a ztratil vědomí. Ve vážném stavu byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice, kde mu operovali proraženou lebku,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Na místo ihned dorazili policisté, a protože v bytě byla kromě násilníka i jeho manželka a děti, přizvali k zákroku i policejního vyjednávače. Domluvy s mužem však byly marné, nakonec zásahová jednotka policie vyrazila dveře a muže zadržela.

„Byl opilý, a proto první noc strávil na protialkoholní stanici. Další den si vyslechl obvinění z trestného činu ublížení na zdraví a soudce jej vzal do vazby. Hrozí mu až osm let vězení,“ doplnil Žurovec.

Reklama

Výběr článků

Načítám