Hlavní obsah

Podnapilý řidič vjel do cesty pražským hasičům a snažil se utéct

– Praha

Hasičská cisterna se ve středu večer střetla s osobním autem při výjezdu k hořícímu poli ve Zličíně. Mluvčí pražského Hasičského záchranného sboru Vít Pernica havárii potvrdil s tím, že řidič osobního vozidla utrpěl zranění.

Článek

U řidiče osobního auta, které vjelo hasičům do cesty z vedlejší komunikace, bylo dechovou zkouškou zjištěno, že pil před jízdou alkohol, sdělila mluvčí pražských policistů Eva Miklíková. Zraněný řidič osobního auta se po havárii snažil uprchnout, ale byl zadržen.

"Řidič vozu značky Fabia se po nehodě dal na útěk a snažil se zmizet v zahradě jednoho domu, kde ho zadrželi hasiči," řekla Miklíková. Podle ní dechová zkouška ukázala, že muž měl v krvi 2,3 promile alkoholu. Škoda na hasičském autě se odhaduje na 100 000 korun, na fabii asi na 90 000 Kč.

"Ošetřili jsme čtyřiapadesátiletého muže a převezli ho do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích kvůli možnému vnitřnímu poranění," sdělila ČTK mluvčí pražské záchranky Klára Fikejzová. Podle nikdo jiný zraněn nebyl.

"Hořící pole nyní hasí hasičské jednotky ze Smíchova," řekla mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Podle ní oheň ve Zličíně zasáhl plochu asi 300 metrů čtverečních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám