Hlavní obsah

V Řevnicích vykolejil pantograf a zablokoval silnici

Právo, Novinky, Radek Plavecký, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řevnice

V Řevnicích u Prahy vykolejil ve středu před polednem osobní vlak a blokuje silniční dopravu. Místo je pro nákladní auta absolutně neprůjezdné, osobní vozy projedou jen velmi obtížně. Vlaky místem projíždí po jedné koleji.

Článek

„Místo bude omezené nejméně do večera, výluka bude trvat celý den,“ uvedla mluvčí policie pro Prahu -venkov Štěpánka Zatloukalová. Vlak vykolejil kolem půl dvanácté, mimo koleje se dostala osobní souprava.

„Zatím nevíme o nikom zraněném, počet cestujících zjišťujeme. Vlak sice vykolejil, ale nepřevrátil se,“ dodala Zatloukalová s tím, že vina bude nejspíš na straně pracovnice drah, která dala špatně výhybku.

Do Řevnic se motoristé podle policie nejlépe dostanou přes serpentiny z Mníšku pod Brdy, do Černošic přes Radotín a na Všenory se podle policie nyní nelze dostat.

Krátce po nehodě vlaky nejezdily vůbec. Provoz po jedné koleji se podařilo obnovit kolem třinácté hodiny, náhradní doprava tak nebude zavedena. Cestující ale musí počítat se zpožděním spojů, neboť kolem nehody mohou soupravy projíždět jen velmi pomalu.

Reklama

Výběr článků

Načítám