Hlavní obsah

Žena si za 800 tisíc koupila neexistující byt

– Uherské Hradiště
Novinky, Petra Konečná

Žena z Uherského Hradiště naletěla 28letému podvodníkovi, který se vydával za prodejce bytu, který, jak se později se ukázalo, ve skutečnosti vůbec nikdy neexistoval. Žena za nové bydlení muži zaplatila 825 tisíc korun. Dalších 70 tisíc podvodník vylákal od pěti lidí. Těm nabízel falešné finanční úvěry.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Podvodník nabízel neexistující byty a falešné úvěry. Ilustrační foto

Článek

"Ženě dokázal prodat byt 3+1 v Uherském Hradišti, jehož specifikaci si vymyslel. Mladík jí tvrdil, že se jedná o dobrou nabídku z exekuce pod cenou a že další zákaznici se jen hrnou," řekl mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Podvedená se na policii obrátila poté, co podvodník pozměnil kupní smlouvu. Žena zaplatila dohodnutou cenu 825 tisíc, ve smlouvě, kterou ale dostala byla cena přepsána na osm miliónů korun plus provize 900 tisíc korun.

Muž neexistující byty nabízel pod záštitou blíže nespecifikované anglické společnosti. V jeho nabídce byly kromě nemovitostí mimo jiné i jiné finanční služby včetně úvěrů. Od loňského podzimu se mu zřejmě podařilo podvést pět lidí, kterým přislíbil úvěry pohybující se řádově v několika stovkách tisíc korun. Vždy si ale kladl jako podmínku zaplacení pojistky na splácení úvěru. 

Mladíkovi hrozví v případě usvědčení až osm let ve vězení. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám