Hlavní obsah

Krajský soud potvrdil trest pro Ladislava Lubinu

Novinky, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Krajský soud v Hradci Králové potvrdil trest pro Ladislava Lubinu, který byl v květnu odsouzen na dva roky s podmíněným odkladem na čtyři roky za zaviněnou dopravní nehodu, při níž zemřel jeden člověk.

Článek

Proti původnímu rozsudku se odvolal státní zástupce a pozůstalí muže, který při srážce zahynul. Lubina trest včetně zákazu řízení na čtyři roky a zaplacení několika set tisíc korun jako náhradu poškozeným a pozůstalým, přijal.

Havárie se stala v červenci 2008 u Trotiny na silničním tahu mezi Hradcem Králové a Jaroměří. Vůz, který řídil Lubina, vjel do protisměru, kde se bočně srazil s nákladním vozem a narazil do dalšího osobního vozu. Nákladní vůz vjel do protisměru, kde narazil do dodávky, jejíž řidič zemřel. Ostatní účastníci srážky vyvázli nezraněni. Někdejší hokejista z místa nehody po chvíli utekl, za více než šest hodin se přihlásil na policii ve Dvoře Králové nad Labem.

Lubina opakovaně havaroval už dříve. Například v roce 2005 při nehodě u Chrudimi zničil svůj osobní vůz. Z nehody vyvázl bez zranění. V roce 2000 havaroval v Pardubicích, kde narazil do semaforu a světla veřejného osvětlení. Lékaři na záchytné protialkoholní stanici u něj zjistili 2,38 promile. Lubina ve své kariéře působil především v pardubickém klubu, v hokejové lize odehrál 910 utkání. Odehrál i řadu reprezentačních zápasů a získal několik medailí. Hráčskou kariéru ukončil v roce 2006.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám