Hlavní obsah

Na Olomoucku našli zavražděné seniory, v sousedství se oběsil muž

Novinky, Petra Konečná, Miloslav Hradil
Slatinice na Olomoucku
Aktualizováno

Trojnásobnou tragédii, která se odehrála v noci na úterý ve Slatinicích na Olomoucku, vyšetřují kriminalisté. Policie nalezla zavražděná těla staršího páru, který žil ve společné domácnosti. Ve vedlejším domě policisté objevili oběšeného 41letého muže. Zda spolu oba případy souvisí, podle olomoucké policejní mluvčí Marty Vlachové, zatím není jasné.

Článek

"Něco takového v naší vsi nepamatuji a to tu žiji již od svého narození,“ řekl Právu 77letý muž z domu odnaproti.

"Je to otřesné. Třesu se hrůzou, co vše se může dít. Nejde nám do hlavy, jak se to mohlo stát, byli to takoví hodní lidé. Nemůžu si na ně rozhodně stěžovat,“ dodala starší žena ze sousedství.

Naopak na muže, který se oběsil, nebudou zřejmě v Lípě vzpomínat v dobrém. "Byl hodně agresivní. Hlavně, když se napil, což bylo hodně často. Budil hrůzu a když šel po vsi, malé děti se před ním schovávaly,“ řekla Právu žena středního věku, která také bydlí poblíž místa tragédie.

"Do Slatinic byla policie přivolána kolem šesté hodiny ranní. V rodinném domku nalezla v tratolišti krve těla dvou seniorů. Žena a muž ve věku 62 a 86 let utrpěli mnohočetné bodnořezné rány na těle. Na následky zranění zemřeli. V sousedství policisté objevili oběšeného čtyřicetiletého muže," uvedla Vlachová. 

Tragédie se odehrála v místní části Slatinici Lípy. Podle kriminalisty, který je s případem důkladně obeznámen, vše nasvědčuje tomu, že seniorský pár zavraždil čtyřicetiletý muž a následně spáchal sebevraždu oběšením. "Vyšetřování je teprve na počátku. Není tak vyloučeno, že se ještě objeví nějaké nové skutečnosti, ale dávám této verzi již nyní tak devadesát procent,“ řekl Právu kriminalista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám