Hlavní obsah

Žárlivá matka 10 let písemně urážela synovu nadřízenou

Novinky, Petra Konečná
Frýdecko-Místecko

Téměř deset let byla provozní jednoho hotelu na Frýdecko-Místecku vystavena permanentním urážkám formou anonymních dopisů a letáků. Jelikož se tlak stupňoval, obrátila se na policii. Ta vypátrala autorku, kterou se ukázala matka kuchaře ze stejného hotelu. Ženu chtěla zostudit, protože na ni žárlila.

Článek

"V současnosti 54letá matka čelí obvinění mimo jiné z trestného činu pomluvy, za který jí hrozí odnětí svobody až na jeden rok," uvedl policejní mluvčí Ivan Žurovec. 

Dnes již 56letá provozní se stala obětí pomluvy před takřka deseti lety, když nastoupila do hotelu na Frýdecko-Místecku. Jedním z jejich podřízených byl i mladý nezkušený a nepříliš zručný kuchař. Nová provozní se mu bez jakýkoliv vedlejších úmyslů snažila pomoci. Matka mladíka však její snahy pochopila zcela jinak.

Po určité době do hotelu, v němž žena pracovala, začaly chodit anonymní dopisy. Upozorňovaly na nevzdělanost zaměstnankyně a její údajný milostný poměr s vedoucím hotelu. Oběť pomluv se nejprve snažila cizí urážející jednání přehlížet. Situace se však po určité době stala neúnosná. Později se v domě, kde provozní bydlí, objevily hanlivé lístky a vylepené letáky s vulgárním obsahem. To už provozní nevydržela a vše oznámila policii.

Podle matky si vše zasloužila 

Kriminalisté během pátrání hledali všechny možné alternativy. Pátrali po pachateli mezi známými, rodinnými příslušníky a spolupracovníky. Dopisy přicházely další a další.  Popisovaly mj. údajné pocity, které provozní prožívá během sexu se svým nadřízeným. 

Policistům se podařilo dojít až k dnes již 29letém kuchaři, jenž žije se svou matkou, která na něm velice emocionálně lpí. Při domovní prohlídce nalezli psací stroj, na němž byly anonymní dopisy napsány. U ručně psaných listů písmoznalec určil, že autorkou je skutečně mladíkova matka.

"Matka se ke svému jednání odmítla vyjádřit, uvedla však, že si žena vše zasloužila, protože vědomě ubližovala nejen jejímu synovi ale taktéž i jiným zaměstnancům hotelu," dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám