Hlavní obsah

Muž zasadil 73letému bezdomovci 21 bodných ran kvůli 300 korunám

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

K loupežné vraždě 73letého bezdomovce, který byl nalezen brutálně ubodaný na ulici v Ostravě-Porubě loni 30. prosince, se v pondělí u ostravského soudu přiznal 22letý Jiří Tvrdý. Svou oběť mladý muž připravil o 300 korun.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jiří Tvrdý se u ostravského krajského soudu zodpovídá z loupežné vraždy bezdomovce.

Článek

Slováka, který v Ostravě žil jako bezdomovec, si podle svých slov nevybral náhodou - krátce před přepadením ho viděl v jedné z ostravských restaurací, jak vyhrál větší částku na hracím automatu. "Viděl jsem, že vyhrál sedm tisíc korun,“ přiznal Tvrdý u soudu.

Dodal, že ho nejprve na ulici vyzval, aby mu vydal peníze, a když to odmítl, napadl ho. "Na útok si ale vůbec nevzpomínám. Nepamatuji si ani první ránu nožem,“ řekl. "K vědomí jsem přišel až poté, co jsem seděl na terase u hospody. Pak jsem ho prohledal a okradl. Měl u sebe jen tři stovky a platební kartu, kterou jsem pak hodil do kanálu,“ řekl Tvrdý.

Útok je překvapivý velkou brutalitou, kterou mladý muž vyvinul vůči starému důchodci. "Nejméně 21krát ho bodl do krku, hrudníku, pravého boku, břicha a zad. Způsobil mu rozsáhlá poranění dutiny břišní,“ tvrdí státní zástupce.

Svého činu Tvrdý podle svých slov lituje. "Je mi to strašně líto a chtěl bych všechno vrátit, kdyby to šlo. Chtěl bych se také moc omluvit pozůstalým,“ řekl u soudu Tvrdý. Hlavní líčení pokračuje výslechy svědků a soudních znalců. V průběhu tohoto týdne by měl být vyhlášen rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám