Hlavní obsah

Při závodu veteránů na Plzeňsku zemřel jeden z účastníků

Právo, Martin Polák
Nepomuk
Aktualizováno

Šestapadesátiletý řidič motocyklu zemřel po nárazu do stromu v průběhu závodu historických motorek Nepomucký trojúhelník v Nepomuku na jižním Plzeňsku. K havárii došlo v neděli na uzavřeném okruhu.

Článek

Podle svědků se nehoda odehrála na zcela rovném a přehledném úseky tratě, kdy se dva závodníci předjížděli. Navíc zrovna soutěžila nejslabší kubatura motorek, které nejedou rychle „Bylo to zcela nelogické předjíždění, patrně chyba muže, který následně zemřel,“ uvedl pro Právo Josef Jiránek z pořádajícího nepomuckého automotoklubu.

Dodal, že k nehodě mohlo dojít také kvůli náhlému zhoršení zdravotního stavu motocyklisty. "Závodníci jsou většinou pánové v letech,“poznamenal.

Foto: Martin Kozák, ČTK

Řidič motorky narazil se svým strojem do stromu.

Víkendový závod v Nepomuku se letos jel už po osmadvacáté. Za tu dobu to už byla druhá smrtelná nehoda. „Ta první se odehrála před hodně lety. Jeden ze závodníků převáděl přes trať motocykl a druhý do něj narazil,“ popsal tehdejší tragédii Jiránek.

„Z prvotního vyšetřování vyplývá, že k nehodě došlo při předjíždění dvou motocyklů, kdy o sebe zavadily. Jeden z motocyklistů pak vyjel mimo trať a narazil do stromu,“ řekla Právu mluvčí západočeských policistů Jana Václavová.

„Pořadatelé si zajistili svou sanitku a svého lékařem, na místě jsme nezasahovali,“ uvedla pro Právo mluvčí záchranářů plzeňského kraje Lenka Ptáčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám