Hlavní obsah

Opilec ohrožoval sestřičky samurajským mečem

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Rušný sobotní večer prožil personál jedné z ostravských nemocnic, kam dorazil k ošetření třicetiletý muž, zraněný zřejmě při předchozí rvačce. V ruce třímal metr dlouhý samurajský meč, kterým nejprve ohrožoval záchranáře, zdravotní sestry a pak i přivolané policisty.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Již při příchodu měl zraněný muž vyhrožovat a vulgárně napadat záchranáře a také rozkopnout vozík se zdravotnickým materiálem. Na pracovišti příjmu měl pak vulgárně napadat a vyhrožovat zdravotní sestře, třást zařízením pracoviště,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Zdravotní sestra se podle ní musela před opilcem schovat pod stůl.

Později se muž trochu uklidnit a lékař ho ošetřil. Mezitím na místo dorazili policisté. „Už při příchodu slyšeli hrubé nadávky ošetřujícím zdravotníkům, ale nezůstalo jen u nich.

Muž začal verbálně napadat všechny přítomné policisty. K fyzickému ataku si muž vybral i psovoda, na něhož zaútočil opakovaně pěstmi a snažil se policistu udeřit. Psovod však údery vykryl a uhnul,“ řekla mluvčí.

Policisté poté muže zadrželi a odvezli ho na záchytku. Dechová zkouška ukázala hodnotu 2,23 promile alkoholu. Při incidentu naštěstí nebyl nikdo zraněn. „Policisté zajistili také přibližně 90 centimetrů dlouhý japonský meč katanu s velmi ostrým hrotem,“dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám