Hlavní obsah

Mladý řidič za jízdy přeskočil na zadní sedadlo a dělal, že auto neřídil

Právo, Novinky, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek
Aktualizováno

Poměrně rušnou službu zažívají policisté na Písecku, Strakonicku a Prachaticku, kde od 13 hodin probíhala rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce. Řešit museli hned několik kuriozit, které byly velmi nebezpečné. Mimo jiné i nezodpovědného mladíka, který se snažil vyhnout pokutě doopravdy za každou cenu.

Článek

V terénu bylo hned 16 hlídek v automobilech a na motorkách, navíc pak na řidiče dohlížela ze vzduchu i vrtulník. Řidiči prý dělali všechno možné, aby je policisté nekontrolovali.

"Zaznamenáváme rychlé motorkáře, kteří když zjistí, že je sleduje ze vzduchu vrtulník, snaží se riskantně ukrýt v blízkých objektech," informoval policejní mluvčí Jiři Matzner, který je na jednom z policejních stanovišť.

"Jeden šofér dokonce za jízdy přeskočil na zadní sedadlo a tvrdil, že auto neřídil. Neřízené vozidlo skončilo jen metr od policejní motorky a jen zázrakem se nikomu nic nestalo," uvedl Matzner.

Nerozumného šoféra Škody 120 policisté chytili a zjistili, že nemá řidičské oprávnění a v současné době zkoumají, zda je vůbec plnoletý.

Řidič zemřel za jízdy na infarkt

Matzner ještě poznamenal, že policisté šetří dopravní nehodu dvou osobních automobilů. Příčinou havárie je smrt jednoho z řidičů na infarkt.

Dopravní bezpečnostní akce skončila v 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám