Hlavní obsah

Žena z Vysočiny se přiznala ke znásilnění synů, prý plnila přání manžela

Novinky, ČTK, Petra Konečná
Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové ve čtvrtek ráno začal projednávat případ 37leté matky z Havlíčkobrodska, která je obžalovaná z údajného znásilnění svých dvou nezletilých synů. K činu se žena přiznala. Uvedla, že plnila přání svého manžela. V případě prokázání viny jí hrozí až 12 let ve vězení.

Foto: John Kolesidis, Reuters

Matka se přiznala ke znásilnění nezletilých synů, hrozí jí 12 let za mřížemi. Ilustrační foto

Článek

Matka u soudu využila možnosti nevypovídat. Její písemné vyjádření, v němž se k činu doznává, přečetl předseda senátu Petr Mrák.

"Manžel mi říkal, abych synům ukázala a vysvětlila, jak to funguje mezi mužem a ženou," uvedla žena v přípravném řízení, ve kterém odmítla, že by proti jednomu ze synů použila násilí.

Matka také uvedla, že soulož se svými dětmi nepovažovala za nic nemorálního. Tento úsudek podle dosavadního šetření vyplývá zřejmě z vlastních ženiných zkušeností z minulosti. V mládí ji osahával nevlastní otec. Až nyní během projednávání celého případu si podle svých slov začíná uvědomovat, že vše bylo špatně. 

Ze spisu vyplývá, že matka nezletilé chlapce poprvé k sexu přinutila už během ledna v roce 2007. Přikázala jim, aby se svlékli donaha a vzájemně se osahávali. Postupně je oba navedla k souloži s ní, a to ne jednou.

Jednoho ze synů k sexu nutila pod pohrůžkou použití násilí až do listopadu 2008, kdy údajně kvůli hádkám s manželem odešla do azylového domu. 

Žena je obžalovaná ze spáchání trestných činů pohlavního zneužívání, znásilnění a soulože s příbuznými, za které jí hrozí odnětí svobody až na 12 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám