Hlavní obsah

Hrozbou bomby se muž v bance domáhal peněz

– Břeclav
Právo, Milan Vojtek

Dejte mi peníze, jinak banku vyhodím do vzduchu. Mám tady bombu. Asi takto nějak oslovil ve středu krátce před zavírací hodinou pracovnici břeclavské pobočky GE Money Bank lupič.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Policisté kontrolují vyloupenou břeclavskou banku

Článek

O pár desítek minut později jej již vyslýchali policisté, zatímco uzavřené a vyklizené prostory banky čekaly na prohlídku policejním pyrotechnikem. Vzhledem k hrozbě bombou muselo být okolí budovy vyklizeno a zbaveno silničního provozu.

„Mohu potvrdit, že dnes byla pobočka banky v centru Břeclavi skutečně přepadena. V souvislosti s touto událostí jsme zadrželi čtyřiatřicetiletého muže s trvalým bydlištěm mimo okres Břeclav,“ potvrdila na dotaz Práva mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová. Pachateli se zřejmě podařilo z banky utéci.

„Byl jsem se projet na kole a cestou domů mě oslovil policista, jestli jsem nespatřil muže s delšími vlasy. Prý jim utekl,“ řekl muž s bydlištěm v blízkosti bankovního ústavu.

„Případ je čerstvý. V tomto okamžiku policie může uvolnit pouze nejnutnější informace. O tom, jak byl muž zadržen a zda se mu podařilo nějaké peníze vůbec odcizit, proto zatím nemůžeme blíže informovat,“ řekla mluvčí. Po vyslechnutí nejspíše pachatele čeká obvinění ze spáchání trestného činu loupeže.

Břeclavská pobočka GE Money Bank je bankou, která je pro lupiče zakletá. Stejnou banku vyloupil zloděj také 11. srpna roku 2005. Také tehdy byla pro pachatele loupežná výprava osudná. Za pomoci dvou odvážných školáků dostali policisté žhavou stopu a dvanáct minut po činu byl lupič zadržen. Navíc pracovnice banky stačila do kořisti vhodit barvící patronu, takže lup byl znehodnocen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám