Hlavní obsah

Únosce vyhrožoval v Chebu matce s dětmi injekcí s nákazou

Právo, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břitvou a injekční stříkačkou s jehlou donutil v pondělí muž 39letou ženu s jejími dvěma dětmi k tomu, aby ho dovezla v autě do Německa. Vyhrožoval jim, že pokud tak neučiní, pomocí stříkačky je nakazí vážnou nemocí. Únosce je nyní již za mřížemi a případ vyšetřuje německá policie.

Článek

Žena třicetiletého Čecha pod nátlakem odvezla svým autem přímo z centra Chebu až 140 kilometrů do Bavorska. U Řezna pachatel ženu s dětmi opustil a utekl. Němečtí policisté ho zanedlouho zadrželi. Muž po cestě ženu podle její výpovědi znásilnil.

Pachatel je nyní v Německu ve vazbě. „Poškozená žena a její děti se podle našich posledních informací nacházejí rovněž ve Spolkové republice Německo,“ uvedla ve středu mluvčí západočeských policistů Martina Zoubková.

Podle ní se česká police nebude k vyšetřování německých kolegů vyjadřovat. „Prověřováním skutku, který se stal na našem území, se budou i nadále zabývat západočeští kriminalisté. Bude nutné provést celou řadu úkonů, jakými je například zjišťování případných svědků a jejich výslechy. V tuto chvíli kriminalisté vycházejí zejména z podkladů poskytnutých německou stranou,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám