Hlavní obsah

Češi jeli vyslechnout Krejčíře do JAR už podruhé marně

Právo, ČTK, rak
Johannesburg/Praha
Aktualizováno

Výslech Radovana Krejčíře v Jihoafrické republice plánovaný na úterý se neuskutečnil. Jednání zrušila jihoafrická prokuratura. Potvrdil to mluvčí ministerstva zahraničí Milan Řepka. Podle mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánky Zenklové nemohl být Krejčíř vyslechnut kvůli chybnému postupu justičních orgánů JAR.

Foto: ČTK

Radovan Krejčíř

Článek

"Soud výslech přesunul na později, konkrétní termín ale zatím bohužel neznáme," řekla Zenklová.

"Soud výslech přesunul na později, konkrétní termín ale zatím bohužel neznáme," řekla Zenklová.

Dvojice policistů z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), která kvůli účasti na výslechu odcestovala do JAR, se teď zřejmě vrátí do Česka s nepořízenou.

Krejčíř je v Česku stíhán za rozsáhlou trestnou činnost.V Johannesburgu měl vypovídat jako svědek v kauze údajného únosu a smrti svého otce Lamberta Krejčíře.

Údajně unesený podnikatel Lambert Krejčíř, v jehož kauze má být Krejčíř junior vyslechnut, zmizel na podzim 2002. Policie je přesvědčena, že ho unesla skupina lidí, v níž byl i Starka. Muž prý poté podle policistů za přesně nezjištěných okolností zemřel - některá média uvádějí, že v kufru auta na srdeční zástavu. Jeho tělo se nikdy nenašlo.

Detektivové si od výslechu Krejčíře slibují zásadní svědectví, které by pohnulo vyšetřováním případu. Uprchlý podnikatel se totiž už několikrát vyjádřil, že o případu hodně ví, neboť po události zahájil vlastní a nákladné pátrání, a je ochoten s policií spolupracovat.

Advokát Jaroslava Starky Kramarič také nepochodil

V květnu se s Radovanem Krejčířem v JAR setkal Julius Kramarič - advokát příbramského fotbalového bosse Jaroslava Starky, který v případu patří mezi obviněné.

Místo Krejčířova naplánovaného výslechu ale Krejčířův právník soudci sdělil, že Kramarič jeho klienta vydíral. Advokát putoval do cely a do Česka se mohl vrátit až koncem června. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám