Hlavní obsah

V Děčíně našli 15. oběť bleskových povodní

Děčín
Aktualizováno

Policisté našli v Děčíně tělo čtyřicetileté ženy z Benešova nad Ploučnicí, kterou počátkem července nejspíše strhla blesková povodeň.

Článek

„Ke ztotožnění byla přizvána rodina, která jednoznačně potvrdila, že se jedná o pohřešovanou ženu z Benešova nad Ploučnicí,“ řekl Právu děčínský policejní mluvčí Ladislav Cvik. Podle jeho slov je nařízena soudní pitva a po té se rozhodne, zda budou provedeny i testy DNA.

Jedná se o 15. oběť letošních letních záplav. Tělo ženy podle policistů našli zaměstnanci v děčínském přístavu.

„Výsledky testů DNA by měly být známé zhruba za měsíc,“ uvedl Cvik.

Pohřešovaná se snažila zachránit vozíčkářku

Svědci policii sdělili, že pohřešovanou naposledy viděli v den povodně v sobotu 4. července těsně před příchodem přívalové vlny. Podle některých výpovědí se žena snažila před stoupající vodou pomoci vozíčkářce. Handicapovanou ženu z přízemí zatopeného domu nakonec zachránili hasiči, druhou ženu, po které 14 dnů marně pátrali policejní potápěči, však už nikdo neviděl.  

Škody, které rozvodněné řeky Kamenice, Ploučnice a potok Bystrá napáchaly, Ústecký kraj vyčíslil na 574 miliónů korun. Nejvíce škod povodeň způsobila na mostech, komunikacích, železnici a telekomunikacích - celkem za 355 miliónů korun. Nejvíce škod na obecním majetku, za 131,3 miliónu korun, zaznamenalo město Děčín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám