Hlavní obsah

Zdravotní sestře ve Frýdku-Místku vypadl novorozenec a vážně se zranil

Právo, kij
Ostrava

Zdravotní sestře ve frýdecko-místecké nemocnici vypadl ve čtvrtek třídenní novorozenec. Dítě při pádu na zem utrpělo vážné zranění hlavy a bylo převezeno do ostravské fakultní nemocnice. Nyní je ve stabilizovaném stavu. Událost vyšetřuje policie.

Článek

Sestře porodního oddělení měl novorozenec údajně vypadnout z přebalovacího vaku a při pádu utrpět poranění lebeční kosti. Podle mluvčího ostravské fakultní nemocnice Tomáše Oborného je novorozenec hospitalizován na oddělení neonatologie. „Dítě je v současné době ve stabilizovaném stavu,“ uvedl v neděli Oborný.

Vedení frýdecko-místecké nemocnice již zdravotní sestru propustilo. „V souvislosti s pádem dítěte v naší nemocnici byla shledána odpovědnost sestry novorozeneckého oddělení, se kterou jsme už v pátek ráno rozvázali pracovní poměr. Doufáme, že dítě bude v pořádku. Celé situace je nám nesmírně líto,“ uvedl v tiskovém prohlášení ředitel nemocnice Miroslav Přádka. Podle nemocnice ještě k tak nešťastné události v jejich zařízení nedošlo.

Rodiče novorozence zřejmě ještě sami nepodali trestní oznámení a nechtějí o události mluvit. Případem se již však začala zabývat frýdecko-místecká policie. „Šetříme zranění novorozence z takzvané úřední povinnosti, nečekáme proto na trestní oznámení. Podle dosavadního zjištění byl třídenní novorozenec převezen z frýdecko-místecké nemocnice ve čtvrtek 23. července do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě s úrazem hlavy,“ uvedl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Podle něho je právní kvalifikace skutku závislá na tom, zda ke zranění došlo z nedbalosti nebo úmyslně. „V případě úmyslného jednání by šlo o trestný čin ublížení na zdraví v každém případě. Při nedbalosti jen tehdy, pokud by si zranění novorozence vyžádalo více jak sedmidenní léčení,“ podotkl Žurovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám