Hlavní obsah

Nezvaný host se vysprchoval a uvařil borůvkové knedlíky

Právo, Novinky, Jiří Růžička
Velké Karlovice

Velmi zvláštní host překvapil obyvatele rodinného domu ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Muž vnikl do objektu přes balkón. Nejprve se v koupelně osprchoval, poté se chystal vyprat si své prádlo, když se do domu vrátili jeho nájemníci. Svou životní situaci jim pak popsal tak srdceryvně, že na něj ani nezavolali policii a jen ho z domu poklidně vyprovodili.

Foto: Profimedia.cz

Nezvaný host svůj vděk projevil borůvkovými knedlíky.

Článek

Mužova situace ale pravděpodobně nebyla tak tragická, jak ji vylíčil svým hostitelům. Muž si ještě před svým odchodem stačil v nestřeženou chvíli pro všechny případy otevřít okno v garáži. V hlavě se mu tak zřejmě zrodil další plán.

Nedobrovolná vstřícnost se nájemníkům po několika dnech opět vymstila. Do domu, který muž prvně navštívil, se opět vrátil, když zjistil, že se po zdravotní stránce necítí zrovna nejlépe. Proto se rozhodl u svých hostitelů ještě nějaký čas setrvat, dokud se jeho stav nezlepší. 

Pachatel při tom policii ani lidem z okolí není zcela neznámý. Je přinejmenším pokládán za podivína. Tu a tam se dopustí nějaké neřesti. Živí se sběrem borůvek a jiných volně rostoucích plodin a vratných lahví.

Právě za peníze získané z vrácených lahví nakoupil suroviny potřebné k výrobě kynutých knedlíků.  Společně s nimi se vrátil ke svým hostitelům. Nejprve si chvíli poležel a posléze již nelenil a pustil se do vaření. Připravil jako projev vděku za neoznámenou první návštěvu borůvkové knedlíky, k nimž připojil vzkaz  "Pro Vás". Z domu poté odešel. 

Podle policistů se jedná o velmi zvláštní případ podezření z porušování domovní svobody. „Podezření na konkrétního osmadvacetiletého muže padlo na základě výpovědí svědků a dalšího šetření,“ sdělila mluvčí vsetínské policie Ludmila Brousilová. Pokud by se prokázalo, že šlo o trestný čin porušování domovní svobody, mohou mu jeho hrátky vynést trest až dvouletého vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám