Hlavní obsah

Ostravská policie pátrá po svědkovi loupežného přepadení

Novinky, Petra Konečná, kij
Ostrava

Ostravští kriminalisté marně pátrají po důležitém svědkovi, který by svou výpovědí mohl pomoci objasnit dvě násilná přepadení jedné a téže banky v Ostravě, při nichž si pokaždé lupič vzal rukojmí. Svědek se policii zatím i přes výzvy nepřihlásil, proto policisté žádají o pomoc veřejnost.

Článek

Neznámý pachatel banku ve Výškovické ulici v Ostravě-Zábřehu přepadl poprvé 27. května. Maskovaný lupič ozbrojený nožem si vzal jako rukojmí ženu, která držela v náručí 1,5leté dítě. Zbraň jí přiložil ke krku a vyhrožoval, že jí ublíží, pokud mu úřednice nevydá požadovanou částku. Z banky si odnesl několik desítek tisíc korun.

Podruhé byla banka přepadena 16. července. Pachatel si tentokrát vzal jako rukojmí zaměstnankyni banky, které rovněž ohrožoval nožem. Lupič je podle popisu muž štíhlé postavy, vysoký 170 do 180 centimetrů, ve věku od 20 do 30 let. 

„S ženou pak přešel k pokladně, kde požadoval peníze. Poté, co pachateli pokladní vydala peníze, z místa činu utekl,“ vylíčila opakované přepadení mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Oba případy jsou si natolik podobné, že policie nevylučuje jejich příbuznost. 

Muž byl při obou loupežích ozbrojen a důkladně maskován. Nejprve měl hlavu omotanou obvazy. Podruhé mu tvář překrýval šátek a hlavu zakrývala kapuce tmavé bundy. 

Svědkova výpověď může objasnit obě přepadení

Kriminalisté věří, že by jim svědkova výpověď mohla pomoci osvětlit obě loupeže. „Výrazný posun ve vyšetřování může znamenat svědectví osoby zachycené na fotografii. Žádáme tohoto muže nebo svědky, kteří muže poznali, aby kontaktovali policisty na lince 158. Informace lze sdělit také na kterékoliv policejní služebně,“ uvedla mluvčí ostravské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám