Hlavní obsah

Zloděj vážně zranil ženu kvůli pouhým 150 korunám

Novinky, ČTK, Petra Konečná
Českolipsko

Policisté na Českolipsku mají v současných dnech plné ruce práce. Ve středečních ranních hodinách maskovaný muž vtrhl do nočního baru v centru České Lípy, napadl 29letou servírku a následně ukradl několik desítek tisíc korun. Zřejmě jiný pachatel už v pondělí taktéž v ranních hodinách napadl a vážně zranil 25letou dívku v Mimoni. A to vše pro pouhých 150 korun, které v tu chvíli měla u sebe.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Při středečním přepadení zloděj v černé kukle kolem čtvrté hodiny ranní vtrhl do baru v centru města v ulici Mariánská. Vyhrožoval přítomné servírce, že jí ublíží, pokud mu nevydá denní tržbu. Žena mužovu žádost splnila, díky čemuž vyvázla bez úhony na zdraví. 

Dívka přepadená v pondělí takové štěstí neměla. Útočník ji zaskočil na stezce u Panenského potoka mezi ulicemi Baarova a Lužická v obci Mimoň a způsobil jí vážná zranění.

"Žena po prudkém úderu do hlavy upadla do bezvědomí. Měla otřes mozku a pohmožděnou krční páteř. Když se probrala, uviděla vedle sebe věci, které lupič vysypal z jejího batohu. Zjistila, že si vzal jen peníze," dodala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Během útoku měla nasazená sluchátka, v nichž jí hrála hlasitá hudba. Právě proto se k ní pachatel dostal tak blízko, že ji byl schopen znenadání a cíleně udeřit. 

Baláková rovněž upozornila, že loupežná přepadení podobného typu nejsou na Českolipsku ojedinělá. Policisté v prvním pololetí letošního roku zaznamenali 33 loupeží a objasnili pouze 20 z nich. V červenci k nim navíc přibylo sedm dalších. Ve stejném období loňského roku v okrese zaznamenali 37 loupeží a odhalili 24. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám