Hlavní obsah

Po domácím porodu bojuje chlapec o život v nemocnici

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Drama s téměř tragickým koncem se odehrálo v noci na čtvrtek v Praze. Narozenému chlapci se po matkou zvoleném domácím porodu zastavil krevní oběh. Přivolaným záchranářům se sice podařilo obnovit základní životní funkce, přesto skončil v nemocnici ve vážném stavu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K novorozenci v Jagellonské ulici na Vinohradech byli záchranáři voláni krátce po půlnoci. Na místo vyrazila lékařka i posádka sanitky. První byla na místě po sedmi minutách od zavolání.

„Neprodleně zahájenou resuscitací se podařilo obnovit životně důležité funkce chlapečka a ve vážném stavu byl předán specialistům Ústavu péče o matku a dítě v Podolí,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Ve zdravotnickém zařízení skončila také matka, která si pro své dítě dobrovolně zvolila porod v domácím prostředí. „Kromě výhody domácího prostředí představují tyto porody velké riziko pro novorozence. V případě jakýchkoliv komplikací je absence vybaveného porodního sálu a porodních specialistů nenahraditelná,“ doplnila Ernestová.

Reklama

Výběr článků

Načítám