Hlavní obsah

Řidič spěchající sanitky zvolil zeď před srážkou s autem

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Dopravní nehoda, při které hrozil střet sanitky s osobním vozem, se stala ve čtvrtek ráno v Českých Budějovicích. Řidič sanitky na poslední chvíli strhl vůz na chodník, až se zastavil o zeď. Karambol se obešel naštěstí bez zranění.

Článek

Nehodu způsobil pravděpodobně řidič osobního vozidla, který náhle vybočil z kolony před semaforem do protisměru přes dvojitou plnou čáru a ocitl se levým bokem přímo před sanitním vozidlem, který jel ve vedlejším pruhu stejným směrem.

Sanitka vezla Pražskou ulicí do nemocnice pacienta, přičemž měla zapnutou sirénu i majáky. Nehodě se nedalo zabránit a řidič sanitního vozu se snažil alespoň vyhnout téměř čelnímu střetu s osobním vozidlem v úzkém prostoru a přejel do protisměru, na prázdný chodník a následně do zdi.

„Tím jistě zachránil život nebo zdraví řidiči osobního auta, ale zabránil i zranění posádky a pacienta sanitního vozidla, takže nehoda se obešla zcela bez zranění,“ řekl ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý.

Škoda na sanitním vozidle se bude pohybovat v řádech stovek tisíc korun. „Poškození vzniklo přejetím obrubníků, nárazem do zdi, otáčející se řidič ještě stačil do sanity z boku nabourat,“ doplnil Slabý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám