Hlavní obsah

Výbuch plynu na tábořišti zranil pět lidí

Přední Výtoň
Aktualizováno

Pět osob bylo ve středu večer zraněno v tábořišti v jihočeské osadě Frýdava poblíž Přední Výtoně na břehu lipenské přehrady, když explodoval plyn z propan-butanové láhve. Jeden člověk byl zraněn těžce, ostatní utrpěli popáleniny na pěti až 20 procenty těla. Všichni skončili v pražské vinohradské nemocnici.

Článek

Propan-butanová láhev vybuchla při vaření, příčiny výbuchu vyšetřuje policie, uvedla jihočeská policejní mluvčí Jana Kameníková.

"K výbuchu došlo zřejmě při nesprávné manipulaci poblíž ohně," uvedl ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý. Mezi zraněnými jsou dva muži ve věku 33 let, věk ostatních se pohyboval mezi 20 až 25 lety, doplnil Slabý.

Na místě zasahovala posádka záchranné služby Trans Hospital z Frymburku, další dvě sanitky z Českého Krumlova, vrtulník letěl z Českých Budějovic. Všichni popálení byli v noci transportováni do pražské Vinohradské nenocnice na popáleninové oddělení.

 Sanitka záchranářů nedaleko místa výbuchu. FOTO: ZZS Trans Hospital

"Situaci záchranářům komplikovala i poloha tábořiště, které se nachází na břehu Lipna směrem k hranici, takže bylo nutno překonávat Lipno pomocí přívozu," uvedl Slabý. Dodal, že cesta okolo přehrady by byla příliš dlouhá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám