Hlavní obsah

Bratři havarovali na motorce, jeden z nich zemřel

Právo, plk

Tragicky skončila ve středu nehoda dvou bratrů jedoucích na motocyklu, kteří havarovali na silnici I/58 na Valašsku. Sedmatřicetiletý muž zemřel, jeho o devět let mladší bratr skončil s těžkým zraněním ve Fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě. Silnice spojující Ostravu s Beskydami byla po nehodě na dvě a půl hodiny uzavřena.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Bratři z Karviné havarovali krátce po 11. hodině mezi Frenštátem pod Radhoštěm na Novojičínsku a Rožnovem pod Radhoštěm na Vsetínsku. „Motocykl přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru a narazil do stromu,“ popsal novojičínská policejní mluvčí Miroslava Michálková Šálková a dodala, že nehodu policisté stále šetří.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla si spolujezdec poranil dolní končetinu. „Pacient byl při vědomí a komunikoval s našimi posádkami. Letečtí záchranáři jej transportovali na urgentní příjem fakultní nemocnice,“ uvedl.

Řidiči motocyklu však už záchranáři pomoct nedokázali. „Po nárazu stroje do stromu byl ihned v bezvědomí, došlo u něj k zástavě dechu i oběhu. Svědkové havárie sice zahájili laickou resuscitaci a v oživovacích pokusech posléze pokračovala i lékařská posádka záchranné služby, snaha o záchranu života však byla marná,“ přiznal Humpl a dodal, že muž utrpěl těžké poranění hrudníku a další vážná zranění, kterým na místě podlehl.

Reklama

Výběr článků

Načítám