Hlavní obsah

Dva mladíci ukradli naftu za čtvrt miliónu

Novinky, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntálsko

Dvojici mladíků ve věku 19 a 20 let na Bruntálsku se podařil husarský kousek. Od dubna do června letošního roku postupně ukradli 4 000 litrů nafty. Svým jednáním napáchali škodu v hodnotě zhruba 250 tisíc korun. Nakonec byli doslova vyčmucháni s pomocí policejního psa.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Dvojici zlodějů nafty vypátrali policisté z Bruntálska. Za tři měsíce stačili ukrást přes 4000 litrů nafty.

Článek

Mladíkům se 15krát podařilo vniknout do nepříliš dobře zabezpečených areálů určených k parkování nákladních vozidel a do odstavených vozidel na parkovištích a v lesích, z nichž odcizili naftu. Své loupeže uskutečňovali na Bruntálsku, Rýmařovsku, Krnovsku a Vrbensku.

„Odstranili palivová víka, v některých případech prorazili síta palivových nádrží, většinou nákladních vozidel, traktorů a jiných zemědělských strojů. Mladíci nebrali jen naftu, ale odcizili například i sady plochých klíčů, šroubováky, kleště, trhací klíč a práškové hasicí přístroje,“ popsala bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková.

Trestnou činnost podle dosavadních informací páchali po dobu tří měsíců. Vykradli devět nákladních vozidel, 13 traktorů  a 5 mechanizačních strojů. 

K usvědčení a dopadení dvojice přispěl především policejní psovod se psem, který policisty přivedl až k pachatelům. Oba mladíci se ke svému jednání doznali. V současnosti čelí obvinění z trestného činu krádeže a poškozování cizí věci. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám