Hlavní obsah

Soud zamítl žádost Brožové-Polednové o přerušení výkonu trestu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Krajský soud v Hradci Králové zamítl koncem minulého týdne žádost Ludmily Brožové - Polednové o přerušení výkonu trestu. Ta si ve věznici ve Světlé nad Sázavou odpykává šestiletý trest za účast na vraždě Milady Horákové.

Foto: Petr Horník, Právo

Ludmila Brožová-Polednová vypovídá u soudu.

Článek

„Krajský soud se seznámil se spisovým materiálem, zejména se znaleckým posudkem z oboru lékařství, a vzal v úvahu také vyjádření vedoucí lékařky věznice. Dospěl k závěru, že zde nejsou splněny podmínky pro přerušení výkonu trestu, které stanoví trestní řád,“ řekl mluvčí soudu Michal Strnad.

Podle trestního řádu je možné přerušit výkon trestu, pokud byl odsouzený stižen těžkou nemocí a je tím ohrožen na životě, případně tehdy, když léčbu nelze zajistit ve věznici ani odsunout na dobu po skončení výkonu trestu.

„To však není případ odsouzené Polednové, která sice trpí závažnou chorobou, ta ji ovšem bezprostředně neohrožuje na životě. Ve věznici má zajištěnu dostatečnou péči a pobyt tam není rozhodujícím faktorem ohrožujícím její zdraví nebo dokonce život,“ doplnil Strnad.

Zamítnutí návrhu dosud není pravomocné. Proti usnesení krajského soudu může Polednová podat stížnost k Vrchnímu soudu v Praze.

Reklama

Související články

Advokát Polednové navrhuje přerušit její trest

Advokát Ludmily Brožové-Polednové požádá soud o přerušení trestu. Důvodem mají být nesplněné podmínky ve věznici dané soudem. Polednová měla být pod neustálým...

Výběr článků

Načítám