Hlavní obsah

Rybáři našli utonulého mladíka na Nových Mlýnech

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

V noci na středu vydala Velká laguna v kempu Merkur u Pasohlávek na Břeclavsku tělo mladíka, který v sobotu utonul poté, co v bouřce vyrazil s kamarádem na šlapadle doprostřed vodní plochy. Ostatky spatřil ráno rybář v horní nádrži Nových Mlýnů.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Policejní potápěči pátrali po utonulém několik dnů. Ilustrační foto.

Článek

"Tělo uviděli ráno rybáři. Přivolali jsme policisty, kteří zajistili vše potřebné. Tělo ohledal lékař a odvezla jej pohřební služba. Doufám, že jsme si touto tragickou událostí vyčerpali letošní příděl smůly,“ řekl Právu vedoucí kempu Jan Duda.

Oběť byla zamotaná v množství podvodních travin, což potvrzuje podezření, že se nešťastník právě do trávy zamotal poté, co skočil do vody z vypůjčeného šlapadla. Příčinu smrti má potvrdit nařízená pitva. Policisté po skončení akce uvolnili prostor pro koupání.

"Jsem rád, že už to skončilo. Nebyl to příjemný pocit, že máme někde v laguně mrtvé tělo,“ přiznal Duda.

Za tragédií je alkoholový hazard

Koupání v kempu je bezpečné. Ovšem za splnění některých podmínek, kam patří především rozvaha a nepřeceňování vlastních sil. Hazard a siláctví, spolu se ztrátou opatrnosti po požívání alkoholu, mohou proměnit dovolenou v tragédii.

Sobotní případ z kempu je toho důkazem. Tragický konec pětadvacetiletého muže odstartovalo rozhodnutí půjčit si v dešti a začínající bouřce šlapadlo a pak po posilnění alkoholem jeho využití ke skokům do vody.

Alkohol byl i u další tragédie stejného dne, kdy se dva mladí lidé zřítili ze skály na nedaleké Pálavě. I tam hazard skončil smrtí mladíka a těžkým zraněním dívky. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám