Hlavní obsah

Squatteři v noci blokovali pražskou magistrálu a prali se s policisty

– Praha
Novinky, Petr Nový, Jaroslav Soukup

Několik skupinek squatterů se v noci na středu střetlo v Praze s policejními hlídkami. Zřejmě největší bitka se odehrála před známou vilou Milada, poblíž které rozjaření squatteři zablokovali magistrálu. Policie střety potvrdila, bližší informace ale zatím nesdělila.

Článek

"Jednalo se o několik střetů na různých místech města. Nyní vyhodnocujeme a zpracováváme všechny získané informace,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Podle informací Novinek se největší střet s policisty odehrál před vilou Milada v Troji, kde musela být kvůli konfliktu přerušena i doprava. Demonstranti se vydali po blízké magistrále, řidiči na frekventované několikaproudové komunikaci kvůli nim museli zastavovat.

Squatteři na svých stránkách ve středu zveřejnili výzvu, aby se obvinění, případně jejich přátelé kvůli právní pomoci obrátili na Tetu Miladu. Pod tímto kryptonymem se již tradičně skrývají osoby komunikující jménem squatterů s veřejností.

Squat Milada v Praze 8 na konci června vyklidila násilím najatá bezpečnostní agentura za asistence policie. Důvodem byly stížnosti okolních obyvatel na hluk a nepořádek v objektu. Akci provázely potyčky squatterů a policie. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám