Hlavní obsah

Zloději ukradli vzácné opice ze ZOO v Plzni

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Čtyři cenné jihoamerické drápkaté opice ukradli v noci na středu zloději z plzeňské zoologické zahrady. „Zmizeli dvě samičky velice vzácných lvíčků zlatohlavých a pár kosmanů zakrslých,“ řekl Právu Jaroslav Vogeltanz z plzeňské zoo. Především cena lvíčků, které v České republice chová už jen zahrada v Praze a ve Dvoře Královém, se jen těžko vyčísluje.

Článek

„Mohla by se pohybovat kolem dvou set tisíc korun. Ale všechna zvířata jsou čipovaná a tudíž neprodejná v rámci celé Evropské unie. Opičky zřejmě někdo ukradl na přímou objednávku některého chovatele,“ podotkl Vogeltanz.

Zvířata zmizela z malého dřevěného pavilónku, který je umístěný v botanické části zahrady. „Zloděj vylomil petlici a odcizil všechny kusy z této expozice, více jich tam nebylo,“ podotkl Vogeltanz a dodal: Jestli to byl návštěvník, který se v ZOO schoval, a nebo někdo, kdo v noci přelezl plot, to zatím nevíme.“

Pro plzeňskou zahradu je to nejbolestnější krádež za několik posledních let. Zhruba před rokem a půl přišla o jednoho tučňáka, jednalo se ale o poměrně běžný druh.

Reklama

Výběr článků

Načítám