Hlavní obsah

Žena nepřežila střet s vlakem na Opavsku

Právo, Novinky, Petr Nový, Radim Kijonka
Opava
Aktualizováno

Srážku s vlakem ve Štítině na Opavsku nepřežila v pondělí brzy ráno 29letá žena. Okolnosti nehody nyní vyšetřují policisté, pravděpodobně se jednalo o sebevraždu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Jednou z možných verzí je sebevražda. Podle výpovědi strojvedoucího došlo ke střetu na železničním přejezdu, když vlak vyjížděl z nádraží. Mladá žena, která šla po chodníku, se najednou podle něho rozběhla a skočila pod vlak, který ji zachytil,“ uvedla mluvčí opavské policie Dagmar Schindlerová.

Podle výpovědí některých svědků se měla žena těsně před nehodou pohádat se svým přítelem. U neštěstí zasahovaly dvě posádky záchranné služby. Žádost o pomoc přijal dispečink zdravotníků po půl čtvrté ráno.

„Když záchranáři dorazili na místo události, devětadvacetileté ženě již nemohli pomoci. Postižená utrpěla mnohočetná poranění neslučitelná se životem, kterým podlehla ještě před příjezdem záchranné služby,“ řekl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Od soboty se jedná o druhé úmrtí chodce po střetu s vlakem v kraji. V noci z pátku na sobotu zasahovali u jiné nehody na kolejích třinečtí záchranáři. Před třetí hodinou ranní byli voláni na železniční přejezd v Třinci.

Nákladní vlak tam srazil muže ve věku osmapadesáti let. Tělo pacienta bylo pod soupravou, i v tomto případě postižený na místě zemřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám