Hlavní obsah

Alkoholový výlet skončil smrtí, mladík spadl do lomu

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Alkohol a nesmyslný hazard byl zřejmě v sobotu v noci nejvýznamnější příčinou tragédie v Perné na Břeclavsku. Čtyři turisté se po večerním posilnění alkoholem rozhodli vypravit se na nedalekou Pálavu. Výlet skončil smrtí mladíka a těžkým zraněním dívky.

Článek

Hasiči zprávu o zmizení skupiny obdrželi krátce před třiadvacátou hodinou. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Mikulova spolu s dobrovolníky z Perné. Deset lidí začalo hledat skupinu v noční tmě na zarostlých svazích vápencového bradla. Bylo to obtížné hledání v trní a křoví, až nakonec jeden z hasičů zaslechl nářek dívky. Spolu s kamarádem spadla z výšky kolem pětadvaceti metrů do opuštěného lomu.

"Dívku jsme stabilizovali a odnesli k záchrance, kluka jsme resuscitovali, ale při převozu do nemocnice zemřel. Už když jsme jej oživovali, bylo vidět, že naděje má malé,“ řekl jeden z hasičů.

Záchranáři ještě museli najít zbytek skupiny, bloudící po svahu. Podle jejich slov se na procházku po Pálavě vydali po předchozí konzumaci alkoholu.

Rušná noc

Pro hasiče z Mikulova byla noc na neděli opravdu rušná. Kromě hledání pohřešované skupiny turistů na Pálavě lovili tonoucího a marně hledali utonulého mladíka ve Velké laguně v kempu Merkur u Pasohlávek. Za jedinou službu se setkali se dvěma případy tragické smrti.

A to ještě na jiném výjezdu vylovili posádku katamaránu, kterou vítr a bouřka odnesla ke stavidlům přehrady, ještě předtím, než se dostali do skutečného ohrožení života.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám