Hlavní obsah

Moderátor Slezáček boural na R7, při nehodě se zranilo dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vážná dopravní nehoda v sobotu odpoledne na více než dvě hodiny zastavila provoz na rychlostní komunikace R7 u Makotřas na Kladensku. Zranili se při ní čtyři lidé, z toho tři lehce. Středně těžce zraněnou sedmiletou dívku převezl do nemocnice vrtulník, řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. Podle televize Nova jako první havaroval moderátor Bořek Slezáček.

Článek

Podle kladenské policejní mluvčí Michaely Novákové se nehoda stala kolem 14:00. Dvaačtyřicetiletý řidič Volkswagenu Passat cestoval v autě se svou čtyřiašedesátiletou matkou. Zřejmě nepřizpůsobil rychlost povaze vozovky a povětrnostním podmínkám, dostal smyk, vyjel mimo vozovku a skončil na střeše.

Řidič Škody Octavia jedoucí za ním zastavil a spolu s manželkou šel posádce havarovaného vozu pomoc. Do odstavené škodovky zezadu narazila mazda se čtyřmi cestujícími. Byla mezi nimi i sedmiletá holčička.

Podle Janečkové měli u zraněné holčičky zdravotníci podezření na zlomeniny horní končetiny a dívka utrpěla také pohmoždění hrudníku. Řidiče volkswagenu s otřesem mozku a poruchami vědomí převezli kladenští záchranáři do Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Další dvě lehce zraněné ženy sanitky převezly do kladenské nemocnice.

Slezáček matku v autě nenechal, auto nebylo kradené

Podle televize Nova byl řidičem moderátor Bořek Slezáček, který ihned po nehodě z převráceného vozu utekl a matku tam zanechal.

Jiní svědkové události ale Novinkám sdělili, že Slezáček se o matku postaral, spolu s pomáhajícím řidičem jiného vozu ji vytáhl z vozu a podpíral jí hlavu. Šok na něj dolehl asi o pět minut později.

"Následkem šoku pomalu odcházel od vozidla až na přilehlé pole. Manžel pro něj šel a on neustále opakoval, co je s mámou," popsala svědkyně.

Policisté prověřovali také původ auta, v němž cestoval. Nova spekulovala o přeraženém VIN kódu. "Kradené ale nebylo," uvedla mluvčí. Na volkswagenu vznikla škoda 300 000 korun. Na havarové škodovce a mazdě škoda dosáhla dohromady 800 000 korun.

Na Benešovsku zemřela při nehodě čtyřiatřicetiletá řidička

Třiačtyřicetiletá řidička zemřela dopoledne při jiné dopravní nehodě mezi Tehovem a Ratajemi na Benešovsku. Nezvládla řízení a narazila do stromu, řekla středočeská policejní mluvčí Soňa Budská.

Žena podle ní jela ve vozidle sama. Zemřela na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám