Hlavní obsah

Houkající sanitka smetla fiat, zraněna je i pacientka

– Bílovec
Právo, plk

Dvě vážná zranění, záchranářky a třiaosmdesátileté ženy, si vyžádala páteční dopravní nehoda sanitky rychlé zdravotnické pomoci v Bílovci na Novojičínsku.

Článek

Záchranka právě vezla z vyšetření v jedné z ostravských nemocnic vážně nemocnou pacientku. „Žena podstoupila vyšetření počítačovou tomografií a posádka záchranné služby ji vezla zpět na JIP Nemocnice v Bílovci, kde byla hospitalizovaná,“ vysvětlil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Těsně před cílem na Ostravské ulici v Bílovci se krátce před půl dvanáctou dostala sanita do kolize s osobním automobilem Fiat. „Jeho padesátiletý řidič stál s vozidlem v koloně před zúžením vozovky. Náhle vyjel z řady stojících automobilů a chtěl odbočit pravděpodobně na ulici Boženy Němcové. V tu dobu kolem něj zrovna projížděla sanitka rychlé záchranné služby,“ popsala novojičínská policejní mluvčí Miroslava Michálková Šálková.

V době nehody měla sanita zapnuto výstražné zvukové i světelné zařízení. „Vozidlo Fiat se střetlo se sanitkou v levém jízdním pruhu, sanita byla následně odhozena na sloup veřejného osvětlení a čelně do něj narazila,“ dodala s tím, že řidič osobního vozu je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví, protože nerespektoval zapnuté výstražné zvukové a světelné znamení vozidla rychlé záchranné služby a neumožnil tomuto vozidlu s právem přednosti v jízdě bezpečný průjezd.

Převážená pacientka má poraněnou hlavu

Z trojice lidí, která byla v době nehody v sanitě, „dopadl“ nejlépe řidič, který je jen lehce zraněn na hlavě. „Záchranářka vyvázla z nehody se středně těžkým zraněním hrudníku a ruky; její zranění si však vyžádá pracovní neschopnost,“ dodal mluvčí Humpl.

Nejvážnější zranění utrpěla pacientka, která se nalézala v ambulantním prostoru sanitního vozidla. „Přesto, že byla připoutaná na nosítkách, došlo při nárazu k těžkému poranění hlavy. Zasahující lékař nevyloučil další možná zranění. Žena musela být v bezvědomí zaintubována a připojena k umělé plicní ventilaci,“ informoval. Namísto do bílovecké nemocnice byla těžce zraněná důchodkyně převezena na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám