Hlavní obsah

Na Liberecku padl letošní rekord, řidič nadýchal 3,45 promile

– Liberecko
Novinky, ČTK, Petra Konečná

Letošním libereckým rekordmanem v požitém alkoholu za volantem se stal 53letý muž. Policisté jej ve čtvrtek dopadli v Jeřmanicích na Liberecku. Řidič osobního automobilu, který paradoxně navíc ani nevlastní řidičský průkaz, nadýchal 3,45 promile. Hodnota odpovídá zhruba 12 až 14 naráz vypitým pivům.

Článek

Opilého muže řídícího Peugeot 205 zastavili policisté ve čtvrtek odpoledne. Po dechové zkoušce, která prokázala překonání letošního libereckého rekordu, policie hazardéra zatkla a odvedla do cely.   Svým jednáním se dopustil ohrožení pod vlivem návykové látky a řízení bez oprávnění, za což mu hrozí až jeden rok vězení .

Řidič své předchůdce překonal s poměrně značným náskokem. Mezi sesazené alkoholové krále silnici patřil například mladík, který v lednu po dopravní nehodě nadýchal "jen" 2,7 promile.

Byl značně agresivní a vulgární. Zaútočil na lékaře i zasahující hasiče a sprostě nadával i zdravotníkům v nemocnici. 

Alkohol je věřným společník na mnoha cestách nejednoho šoféra osobních i nákladních aut. Na Liberecku za první pololetí letošního roku policisté vyšetřovali 165 silničních nehod, v nichž figurovali podnapilí řidiči.

Policie však předpokládá, že toto číslo není přesné. Narozdíl od minulého roku se letos nemusí hlásit všechny havárie, což značně zkresluje výsledné statistiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám