Hlavní obsah

Slovák ve felicii nedal přednost dodávce, srážku nepřežil

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostelec u Holešova

Tragická srážka osobního automobilu Škoda Felicie a dodávky Mercedes u Kostelce u Holešova na Kroměřížsku si ve čtvrtek odpoledne vyžádala život mladého Slováka. Dalších pět osob bylo zraněno. Jednoho pasažéra s vážnými poraněními převezl vrtulník do traumatologického centra Fakultní nemocnice v Olomouci.

Článek

"Z šesti cestujících zemřela jedna osoba na místě, druhá byla s těžkým zraněním hlavy a dolních končetin transportována do Olomouce. Třetí z pasažérů, muž středního věku, utrpěl zlomeninu stehenní kosti a byl převezen do přerovské nemocnice. Zbylí tři lidé ve věku 20, 36 a 60 let byli zraněni lehce a ošetřeni na chirurgické ambulanci kroměřížské nemocnice," uvedla mluvčí krajské záchranky Hana Polešáková.

Pravděpodobným viníkem něštěstí je podle mluvčí kroměřížské policie Blanky Králové zesnulý mladý řidič. Při výjezdu z vedlejší silnice od Kostelce zřejmě nedal přednost dodávce jedoucí po hlavní od Staré Vsi, dodala Králová. 

V osobním automobilu jelo celkem pět osob pocházejících ze Slovenska. V dodávce cestoval muž z Moldavska, který však trvale žije na území České republiky. 

V místě nehody byla silnice kvůli vyšetřování a odstraňování vraků vozidel neprůjezdná. Dopravu odkláněla police na objízdné trasy vedoucí přes Břest a Hulín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám