Hlavní obsah

Pražští strážníci v noci čelili napadení a vyhrožování

Novinky, ČTK, Petra Konečná
Praha

Dramatickou noc zažili dva pražští strážnici ze středy na čtvrtek. Běžná kontrola v Praze 1 vyústila nejprve ve vulgární slovní napadení a pak i fyzický útok, při kterém byl jeden policista zraněn. V Praze 7 ve stejnou dobu jiného strážníka muž ohrožoval plynovou pistolí.

Článek

Hlídka podle Radky Bredlerové z tiskového oddělení pražské městské policie provedla v noci v Praze 1, na rohu Jindřišské ulice a Václavského náměstí, běžnou kontrolu agresivního člověka. Muž z Teplicka údajně kopal do okolních věcí. Vykřikoval nadávky a vulgárně napadal okolí. 

Policisté chtěli agresorovo chování prověřit. Ten však jednoho ze strážníků napadl a pěstí jej udeřil do obličeje. Kvůli svému jednání je nyní podezřelý z útoku na veřejného činitele. 

Nejprve se rval, pak vytáhl plynovou pistoli

Do baru v Plynární ulici v Praze 7 byla hlídka městské policie přivolána poté, co v něm vypukla rvačka mezi hosty.

Strážníkům se podařilo spor ukončit. Jeden z hostů však poté na policistu namířil plynovou pistoli. Dříve, než ji mohl použit, hlídka pachatele odzbrojila. Nikdo z přítomných nebyl zraněn.

Obdobným případům městská policie čelila již v minulosti. Před týdnem v Praze 4 jednoho ze strážníků během kontroly nočního klidu napadl a zranil muž. Policista vyvázl se zlomeným nosem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám