Hlavní obsah

Dostal zákaz řízení kvůli alkoholu, během pár hodin se při nehodě zabil

Právo, Novinky, pno, koc
Louny / Jindřichův Hradec

Tragicky skončila v noci na čtvrtek dopravní nehoda, která se stala na Jindřichohradecku. Policisté zde nejdříve zastavili řidiče, kterému naměřili v dechu alkohol. Zakázali mu řídit a odebrali řidičský průkaz. Později byli přivoláni k nehodě jeho vozu, při které muž zemřel.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Policejní hlídka zastavila u Nové Bystřice řidiče Fordu Escort, kterého sledovali od místní restaurace. Vůz směřoval k sídlišti na okraji města. Hlídka vůz dostihla. „29letý řidič nadýchal 1,44 promile, později 1,32. Řidiči byl odebrán řidičský průkaz a policisté mu zakázali další řízení,“ uvedl mluvčí policie Jaroslav Beran.

Hlídka se s mužem dohodla, že ve čtvrtek dopoledne přijde k výslechu na místní oddělení policistů. Řidič tak nechal auto na parkovišti a odešel.

Před čtvrtou hodinou ráno oznámil policistům náhodný svědek havárii tohoto vozu na silnici u obce Hůrky. „U automobilu ležel muž, který již nejevil známky života. Smrt v důsledku zranění při havárii potvrdil přivolaný lékař,“ doplnil Beran s tím, že policisté neshledali na nehodě cizí zavinění.

Tři zranění po srážce na přejezdu

Tři lidé byli ve čtvrtek ráno těžce zraněni při srážce vlaku a osobního automobilu na železničním přejezdu ve Břvanech na Lounsku. Všechny tři zraněné do nemocnice odvezl vrtulník.

„Příčiny srážky vlaku s vozem vyšetřují nyní na místě policisté,“ uvedla k neštěstí mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Foto: Jan Rada, ČTK

Záchranáři pomáhají u srážky auta s vlakem na Lounsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám