Hlavní obsah

Policie stále marně pátrá po žháři z Vítkova na Opavsku

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítkov na Opavsku

Severomoravští kriminalisté nadále intenzivně pokračují ve vyšetřování žhářského útoku ve Vítkově na Opavsku, při kterém zatím neznámí pachatelé vhodili v dubnu do rodinného domku romské rodiny tři zápalné láhve. Při následném požáru bylo velmi vážně popáleno dvouleté děvčátko, které stále bojuje o život v nemocnici. Policisté přiznávají, že v současné době nemají žádnou horkou stopu.

Foto: Ožana Jaroslav, ČTK

Následky požáru rodinného domu ve Vítkově na Opavsku.

Článek

„Co se týká motivů, stále platí, že kriminalisté již vyvrátili verzi sebepoškození a souvislost žhářského útoku s dopravní nehodou, která se stala koncem února letošního roku před domem poškozené rodiny,“ uvedla ve středu mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.

Podle ní je proto v této chvíli ve hře rasový motiv, stejně jako finanční motiv. „Nelze ani opomenout verzi, že by se mohlo jednat o náhodný kriminální delikt,“ podotkla Štětínská.

Vyslechnuto bylo již přes 600 lidí

Kriminalisté už kvůli útoku vyslechli nebo kontaktovali přes 600 lidí. „Na objasnění případu pracuje v současné době kmenově skupina zhruba 10 policistů,“ uvedla policejní mluvčí. 

Policii už přestali zcela kontaktovat občané, kteří by vyšetřovatelům sdělili k případu nějaké nové informace. Nepomáhá ani odměna, kterou vypsala jedna televize. „V této chvíli jsou již aktivní ohlasy ze strany veřejnosti v podstatě na bodě nula. Nikdo nám zatím neuvedl relevantní informaci, která by vedla k dopadení a usvědčení pachatele,“ uvedla Štětínská.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Odklízení následků požáru ve Vítkově.

Kriminalisté přesto neustále ověřují veškeré informace a vyhodnocují výsledky vyšetřování. „Prověřovali jsme mimo jiné i nahrávku, která byla zveřejněna v médiích. Jednalo se o záběry hořícího domu, které pořídil jistý muž,“ uvedla Štětínská.

Policistům se ho podařilo najít a vyslechnout. Výslech ale odhalil, že nahrávku pořídil až při zásahu hasičů během likvidování požáru

Foto: Pavel Karban, Právo

Všechny tři dcery, Pavlínu, Kristýnu i Kornélii, mohl obejmout Pavel Kudrik, kterého plameny, spolu se ženou a čtvrtou nejmladší dcerou Natálkou, zranily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám