Hlavní obsah

Policista čelí obvinění ze smrti nepřipoutané řidičky

Novinky, ČTK, Petra Konečná
Praha/Kladno

Policejní inspekce navrhla stíhání policisty kvůli tragické nehodě z dubna letošního roku, která se stala na křižovatce v centru Kladna. Policejní vůz se zapnutým majáčkem se srazil s osobním automobilem. Tři policisté utrpěli lehčí zranění. Nepřipoutaná řidička z druhého auta byla těžce zraněna. Později v nemocnici zemřela.

Článek

Nehoda se stala na kladenské křižovatce ulic Cyrila Boudy a Petra Bezruče. Policisté se zapnutým majáčkem místo projížděli ve chvíli, kdy na semaforu svítila červená.

Řidička osobního automobilu zřejmě přéhledla policejní vůz. Svým těžkým zraněním následně podlehla ve střešovické nemocnici. Žena nebyla během jízdy připoutána bezpečnostními pásy.

Základním zdrojem pro zjiťování viny se staly zejména znalecké posudky, které se opíraly o záběry z městského kamerového systému. 

Mluvčí Martina Lídlová uvedla, že inspekce podala Okresnímu státnímu zastupitelství Praha-východ návrh na zahájení trestního stíhání policisty, který řídil policejní automobil, pro trestný čin ublížení na zdraví s následkem smrti. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám