Hlavní obsah

Polská cisterna s drcenými malinami byla po 21 hodinách odstraněna

Novinky, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Od úterního večera blokovala sjezd z Barrandovského mostu směrem na Plzeň a Strakonice převrácená cisterna. Odstranit kolos se z podjezdu podařilo po jednadvaceti hodinách. Kolony ve všech směrech v okolí a na páteřních komunikacích ale zastavily provoz ve městě, doprava se uvolňuje jen pomalu. Pražský magistrát se řidičům za komplikace omluvil.

Článek

Na Jižní spojce je kolona až za Lanový most, problémy policisté očekávají také od dálnice D1 a sjezdu na Jižní spojku. Po půl čtvrté se podařilo cisternu odstranit. Přesto nebyl provoz ještě uvolněn, místo se muselo ještě vyčistit.

Polská cisterna se převrátila kolem půl sedmé večer. Hasičům se za pomoci těžké techniky sice podařilo vyprostit a odtáhnout tahač, celou noc ale místo, známé jako „myší díra“, blokuje cisterna. Lehce zraněn byl řidič a jeho desetiletý syn, který s ním seděl v kabině a nebyl připoután.

Policie dlouho nevěděla, co vlastně cisterna převáží. Náklad se nevysypal. Nejprve bylo podezření na cukr, poté na malinový sirup, nakonec vyšlo najevo, že jde o drcené maliny.

Hlavní město Praha se řidičům omlouvá a děkuje jim za pochopení.
mluvčí magistrátu Jiří Wolf

"Hlavní město Praha se řidičům za komplikace, které odstraňování havárie působí, omlouvá a děkuje jim za pochopení," uvedl k dopravní situaci mluvčí pražského magistrátu Jiří Wolf.

Přes noc místem mohly nákladní i osobní vozy projíždět levým jízdním pruhem. Při vyprošťování cisterny se ale místo uzavřelo a zejména nákladní vozy policie odkláněla po objízdné trase.

Ta vedla přes ulici Strakonickou do Moulíkovy, Nádražní, U Lihovaru a odtud zpět na Strakonickou a nájezd na Barrandovský most. Řidiči osobních motorových vozidel mohli trasu volit dle individuálních potřeb do Radlické, Plzeňské, Strahovským tunelem, anebo Mrázovkou.

Problémy také v protisměru

Od Plzně na tom řidiči nebyli lépe. Ráno hořel na křižovatce ulice K Barrandovu a Lamačova kamión. Při zásahu hasičů musel být provoz od dálnice zastaven. I krátké přerušení dopravy ale situaci zkomplikovalo.

„Kvůli hustému provozu byl v místě provoz mezi stupni čtyři až pět, kolona se rozjíždí jen velmi pomalu,“ doplnila mluvčí policie Eva Miklíková k situaci v opačném směru.

Dopravní situaci ve městě nepřispívá ani rekonstruovaná a uzavřená Veletržní ulice na Praze 7. Od soboty se tvoří v okolí dlouhé kolony vozidel, přetížené silnice nápor vozidel nezvládají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám