Hlavní obsah

Hromadná nehoda v hustém dešti ucpala tah na západě Čech

Právo, Patrik Biskup
Plzeň
Aktualizováno

Nehoda dvou osobních a dvou nákladních aut zablokovala ve středu ráno hlavní silniční tah z Plzně do Domažlic. Auta do sebe narazila mezi obcemi Stod a Holýšov. Poté, co se začaly u neprůjezdného místa tvořit zácpy, došlo k dalším několika karambolům.

Hromadná nehoda v hustém dešti ucpala tah na západě ČechVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„V koloně do sebe narazilo postupně pět vozidel. Jednu řidičku musela ošetřit záchranka,“ řekl mluvčí policie Libor Pilař.

Záchranná služba z místa už předtím odvezla dva zraněné. Příčinou nehody bylo špatné počasí. Za hustého deště dostal řidič Škody Forman smyk a vjel do protisměru, kde narazil do protijedoucího kamiónu. Do něho narazil ještě řidič fiatu, který jel za formanem, a když brzdil, tak také dostal auto do smyku.

"Šlápl jsem na brzdu a auto jelo jako saně. Nedalo se s tím nic dělat," řekl řidič fiatu. V příkopu skončilo i další nákladní auto, jehož řidič se snažil nabouraným vozidlům vyhnout.Podle mluvčí záchranky Lenky Ptáčkové nejsou zranění vážná. Silnice bude uzavřena asi do devíti hodin. Policisté odklání dopravu.

Nehoda zastavila dálnici D5

Kvůli dopravní nehodě dvou osobních automobilů na 129. kilometru byla zcela uzavřena dálnice D5 ve směru na Prahu. Policisté odklánějí dopravu na výjezd na 136. kilometru u Mlýnce, řidiče pak dále směrují na Přimdu a Bor u Tachova a poté zpět na dálnici. Na místě zasahují záchranáři a vrtulník, zraněni jsou dva lidé.

"Oba osobní automobily skončily na střeše, jeden zůstal na dálnici, druhý je mimo. Dvě osoby jsou zraněny," uvedla za krajské hasiče Blanka Nechvátalová. Podle operačního důstojníka dálniční policie v Ostrově u Stříbra se nehoda stala asi 14 kilometrů od hranice s Německem a dálnice bude zcela uzavřena ještě asi hodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám