Hlavní obsah

Policie obvinila muže, který odpálil granát v pražské restauraci

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští policisté v pondělí obvinili muže, který podle nich minulý týden ve čtvrtek donesl do restaurace v Karlíně výbušninu a následně ji odpálil. Za trestný čin obecného ohrožení mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Policisté muže vyslechli a obvinili v pondělí. Současně dali státnímu zástupci podnět k jeho umístění do vazby. Požádali jsme také o znalecký posudek z oboru psychiatrie a psychologie,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

„Z vyšetřování vyplynulo, že obviněný kufřík do restaurace přinesl sám a sám také výbušninu inicioval. K činu se přiznal, důvody jeho jednání ale prozatím nelze zveřejnit,“ doplnila Miklíková.  

Trestní sazba u trestného činu obecného ohrožení je mezi třemi až osmi lety vězení. Výbuch se Karlínem ozval ve čtvrtek v noci. Při něm byli zraněni čtyři lidé. Muž, který kufřík do restaurace přinesl, utrpěl těžké poranění nohy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám