Hlavní obsah

Dva motorkáře srazila na Benešovsku osobní auta pár hodin po sobě

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Hned dvě nehody, ve kterých figurují motocyklisté, a tři vesměs těžká zranění. Taková je páteční bilance dvou střetů motorek s automobily v průběhu jen několika málo desítek minut na Benešovsku. Ani při jedné nehodě tentokrát nebyli viníky nehod mladí motorkáři.

Článek

V prvém případě nedal ve Voticích 53letý řidič Opelu Vectra přednost na křižovatce ulic Husova a Jiráskova teprve 18letému motorkáři. Ten nestačil už zabrzdit a narazil se svojí Yamahou do levého boku automobilu. "Zranění mladého motorkáře byla natolik vážná, že musel být letecky transportován do nemocnice v Praze. Škoda je asi 40 tisíc korun,“ sdělila mluvčí benešovské policie Denisa Malá.

O necelé tři hodiny později v Benešově na křižovatce ulic Křižíkova a Jana Nohy nedopadl o mnoho lépe ani 21letý řidič motocyklu Suzuki 600. Kvůli nesprávnému odbočování 24leté řidičky Renaulta Clio, nestačil včas ubrzdit svůj stroj a zezadu narazil do boku jejího Renaultu Clio.

"Řidič motorky utrpěl těžké zranění, otevřenou zlomeninu stehenní kosti. Dobu léčení v benešovské nemocnici lékař odhadl až na 12 týdnů. Řidička Renaultu ze střetu vyvázla jen s malým pohmožděním hlavy,“ uvedla Malá. Škodu podle ní policie odhadla na 70 tisíc korun.

Oba řidiči vozidel jsou jako pravděpodobní viníci podezřelí z trestných činů neúmyslného ublížení na zdraví a hrozí jim, že si pobudou až pět let v kriminále. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám