Hlavní obsah

Za loupež a střelbu na policii dostal bankovní lupič výjimečný trest

– Praha
Novinky, ČTK, Petra Konečná

Pražský Městský v pátek uložil výjimečný trest 20 let vězení Martinu Pavlíčkovi za účast na ozbrojených přepadeních bank a pokus o vraždu. Rozsudek ještě nenabyl právní moci. Pavlíček se proti němu může odvolat.

Článek

Soud uznal Pavlíčka vinným z pokusu o vraždu kvůli střelbě na policejní auto. Zároveň za loupež uložil trest odnětí svobody na 7,5 roku Romanu Šimůnkovi.

Další dva obžalovaní, Patrik Wohlhöfner a Miroslav Skalník se podle soudu neúčastnili loupeží. Dosavadní tresty, které si odpykávají za přepadení banky, jim soud nezvýšil. 

Čtveřice čelila obvinění za účast na sedmi přepadeních v Praze, Plzeňském a Karlovarském kraji v roce 2003. Muži se loupeží nedopustili poprvé. Již v minulosti jim byly uděleny tresty za jejich v pořadí už osmou bankovní loupež. Pavlíček a Wohlhöfner dostali 11 let, Šimůnek sedm a Skalník šest. 

Policie muže dopadla 20. srpna 2004 chvíli po vyloupení Komerční banky v Severozápadní ulici v Praze 4. Pavlíček byl tehdy postřelen. Skalníka policie dopadla po několikakilometrové automobilové honičce. Policisté při domovních prohlídkách u obviněných našli nelegálně držené samopaly, brokovnice nebo pistole a střelivo.

Soud  proto v pátek Pavlíčka, Wohlhöfnera a Šimůnka uznal vinnými i z nedovoleného ozbrojování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám