Hlavní obsah

Výbuch v pražské restauraci, čtyři zranění

– Praha • Aktualizováno

Restaurací U Českého lva v Praze na Florenci ve čtvrtek večer otřásl výbuch. Exploze zranila čtyři lidi, jednoho těžce. Podle dosavadních zjištění vybuchl kufřík jednoho z hostů.

Foto: ČTK

Pražskou restaurací U Českého lva v Sokolovské ulici na Florenci otřásl výbuch, který si vyžádal čtyři zraněné.

Článek

"Zřejmě vybuchlo zavazadlo jednoho z hostů," uvedla mluvčí pražské policie Jolana Číhová. Podle ní zasahovali v restauračním zařízení v Sokolovské ulici specialisté na pyrotechniku a výbušniny.

"Na místě byli čtyři zranění. Muže, ročník 1946, záchranáři převezli do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Měl těžké poranění nohy. Zranění dalších tří lidí byla lehká, ty ošetřili v Nemocnici Na Františku," řekla Novinkám mluvčí pražské záchranné služby Klára Fikejzová.

Na místě zasahovali i hasiči. "Případ je ovšem od začátku v kompetenci policie, takže k tomu ani nemám žádné informace,“ poznamenal mluvčí hasičů Vít Pernica. 

Pivo, gulášek, rána...

Výčepní restaurace Petr Vacek řekl, že vybuchlo zavazadlo staršího, česky hovořícího hosta, který se prý choval "divně". "Pán přišel na pivo, dal si gulášek, měl druhé pivo a najednou přišla rána," řekl výčepní.

Výbuch byl podle Číhové ohlášen policii ve 22:32, v době exploze bylo v restauraci asi 30 lidí. Zraněnému poskytli první pomoc zaměstnanci pivnice. "Někdo mi něco dal do kufru," řekl zraněný muž podle Vacka. Policie vedla na místě vyšetřování do 3:45.

Foto: ČTK

Pražskou restaurací U Českého lva v Sokolovské ulici na Florenci otřásl výbuch, který si vyžádal čtyři zraněné.

Podnik, který policie ohradila páskou, vypadá zvenku neporušeně. Podle výčepního exploze zničila dva stoly.

Pivnice U Českého lva byla otevřena v roce 2004 na místě, které bylo dva roky předtím poničeno silnou povodní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám